Hermandaddeltango is opgericht in 2009 door Jos Schroven. Hij begon al vroeg te dansen daar hij groot gebracht werd in de dancing van zijn ouders. Het dansen heeft Jos altijd in het bloed gezeten en na 15 jaar flamenco heeft hij deze dans moeten opgeven wegens last van zijn knie. Hij is dan begonnen met argentijnse tango en heeft bij vele goede maestro's les gevolgd om er vervolgens zijn eigen ziel in te leggen Toen Jos met zijn milonga's in Winkelomheide begon, was er in de kempen nog geen mogelijkheid om de argentijnse tango te dansen.

"Hermandad betekent broederschap en ik heb altijd gewild dat onze milonga een milonga was vol leven en plezier, waar ieder zich thuis voelt als echte vrienden.
Als ik daarin slaag is mijn doel bereikt."